A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради

АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ЗАТИШАНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ У 2022-2023 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Дата: 15.04.2023 13:22
Кількість переглядів: 119

6 квітня 2023 року Атестаційною комісією ІІ рівня при Управлінні з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради було проведено атестацію педагогічних працівників закладів освіти Затишанської територіальної громади, відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06 жовтня 2010 року № 930.

Проведення атестації стало можливим у заплановані терміни, за що щира вдячність нашим ЗСУ!

Атестація вчителів – це процес оцінки професійної кваліфікації педагогічного працівника, який виконує свої обов'язки в закладі освіти. Це визначення рівня професійної компетентності вчителя, його готовності до виконання професійних завдань та удосконалення професійної діяльності, особливо в теперішніх умовах воєнного стану.

Атестаційна комісія працювала з дотриманням основних принципів атестації: гуманного та доброзичливого ставлення до педагогічних працівників, повноти, об’єктивності та системності оцінювання їх діяльності.

Педагогічні працівники, які атестувалися в цьому році, заздалегідь надали до атестаційної комісії необхідні матеріали з різних видів діяльності за міжатестаційний період, завдяки чому члени комісії мали можливість детально ознайомитися з результатами їх роботи.

Атестацію в 2023 році проходили 11 педагогічних працівників.  Адміністрації закладів освіти клопотали перед Управління ОКМП Затишанської селищної ради:

- про відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії», педагогічному званню  «учитель-методист» – 1 особа;

- про відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії», педагогічному званню «старший учитель» – 4 особи;

- про відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» та  присвоєнню педагогічного звання «старший учитель» – 1 особа;

- про присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії» – 2 особи;

- про присвоєння педагогічного звання «старший учитель» – 3 особи.

Відповідно до затвердженого графіка роботи атестаційна комісія впродовж навчального року вивчала педагогічну діяльність вчителів, які атестуються у 2023 році.

Атестаційна комісії  ІІ рівня відвідувала показові заняття вчителів, перевірила стан навчально-методичного забезпечення дисциплін, ознайомилися з інформацією про участь вчителів у роботі методичних об’єднань, науково-практичних конференціях, фахових конкурсах та з методичними напрацюваннями за міжатестаційний період.

Необхідною умовою проходження атестації є підвищення кваліфікації педагогічними працівниками у порядку, визначеному законодавством. Всі педагоги, що атестувалися, своєчасно та в повному обсязі пройшли підвищення кваліфікації.

Загалом, атестацію успішно пройшли всі педагогічні працівники закладів освіти Затишанської територіальної громади: для більшості з них атестація 2023 року була підтвердженням уже присвоєних кваліфікаційних категорій та педагогічних звань, деякі працівники закладів завдяки своїй наполегливій та сумлінній праці отримали підвищення категорій або педагогічне звання, одному вчителю було присвоєно педагогічне звання «учитель-методист».

Атестаційна комісія відзначила, що учителями, які атестувалися, пророблена серйозна та кропітка робота, а саме: опубліковано значну кількість електронних статей; створення та ведення особистого блогу; вони активно брали участь у роботі методичних об’єднань, науково-практичних конференціях та семінарах різного рівня, у тому числі, які організовуються КЗВО «Академія неперервної освіти Одеської обласної ради» та Центром професійного розвитку педагогічних працівників Великомихайлівської селищної ради,  керують роботою гуртків та науковою роботою учнів, готуючи їх до участі в предметних олімпіадах, науково-практичних конференціях тощо. Багато уваги педагогічні працівники приділяють національно-патріотичному вихованню учнів, одночасно забезпечуючи їх культурний, духовний та фізичний розвиток.

Підводячи підсумки, атестаційна комісія була задоволена результатами проведеної атестації і, насамперед, відповідальною підготовкою вчителів, які атестувалися, їх добросовісним ставленням до виконання професійних обов’язків.

Бажаємо всім колегам подальших успіхів у досягненні результатів!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано