A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради

"СОКІЛ" ("ДЖУРА") - 2021. ФІНАЛ. ЮНІ ПАТРІОТИ ЗАТИШАНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 29.06.2021 13:09
Кількість переглядів: 575

З 22 червня по 25 червня 2021 року на базі Комунального закладу «Саратський дитячий оздоровчий заклад «Сонячний» (с. Миколаївка Білгород-Дністровський район) проходив фінал ІІ  (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо - юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У Грі взяли участь 20 роїв - фіналістів Одещини серед яких честь захищати Роздільнянський район, цілком заслужено, дісталася двом роям Затишанської територіальної громади, а саме:

- Рій «СОКОЛИ» Затишанського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ДЗ» –  старша вікова група, до складу якого входять: Глух Діана, Глух Едуард, Дворецький Владислав, Іванова Анастасія, Хомінець Тетяна, Каблаш Анастасія, Трофимов Артем, Чапельський Олександр (виховники рою: Іванов Микола Миколайович, Гуркуш Сергій Олександрович).

- Рій «ЗАПОРОЖЦІ» Торосівського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ДЗ»  – середня вікова група в складі: Малєвська Альона, Вадовська Анна, Буц Анастасія, Мельникова Валерія, Шаргородська Анастасія, Кущенко Ярослава, Грубник Микола, Романяк Денис (виховники рою: Кущенко Юрій Павлович, Артеменко Дарія Володимирівна).

Метою Гри є військово-спортивне, національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва, виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління українців на історично сформованих засадах козацького світогляду та здорового способу життя.

Протягом чотирьох днів наші юні активісти гри "Сокіл" ("Джура") показували свою вправність в різноманітних конкурсах – «Саперна підготовка», «Пластун», «Метання гранати», «Стрільба» (із пневматичної гвинтівки), «Бівак» (таборування), «Рятівник», «Туристсько-військова смуга перешкод» та «Тактична підготовка – дії підрозділу в бою». Молодим патріотам довелося поборотися за перемогу і у спортивному та туристському орієнтуванні, а також у військовій та медичній підготовці.

Гра почалася з урочистої лінійки, на якій всіх учасників змагань привітали організатори свята. Відкриття відбулося під козацькі марші, девізи та бойові оклики. Ройові Глух Діана та Малєвська Альона урочисто, по військовому, представляли свої рої. За програмою гри кожна наша команда розбила і оформила своє наметове містечко, яке кожен день судді перевіряли чи відповідає умовам конкурсу «Бівак» (таборування).

 

 

Другий день гри «Джура» був особливо насиченим. Спершу був конкурс «Саперна підготовка» для старшої вікової групи, у якому рій «Соколи» показали свої здібності у закладці мін. Потім було інтелектуально-творче змагання «Пластун», де діти обох роїв продемонстрували свої навики складання палатки, в’язання вузлів, орієнтування на місцевості та долання перешкод.  Останнім змаганням другого дня для старших джур було «Метання гранати».

 

 

Третій день гри розпочався конкурсом «Стрільба», де наші учасники показали свою майстерність в стрільбі із пневматичної гвинтівки. Наступним за програмою проведено конкурс «Рятівник», на цьому етапі рій «Запорожці» відповідали теоретично з питань першої долікарської допомоги та виконували завдання практично – це в’язання ношів для транспортування потерпілого за допомогою жердин. Потім для молодших козачат був етап «Туристсько-військова смуга перешкод»- переправа по  жердинах, колоді, за допомогою маятника. Все це виконувалось на час з урахуванням штрафних очок. Та на завершення – «Тактична підготовка – дії підрозділу в  бою», де рій «Соколи» відпрацьовували техніку та тактику під час наступу і відступу підрозділу в бою.

 

 

 

 

 

 

Приємною несподіванкою для наших юних патріотів та їх наставників став приїзд голови громади, Топольницького Геннадія Миколайовича, начальника управління з питань освіти, культури та молодіжної політики, Мирзакірової Олени Камалівни та директора Затишанського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ст. – ДЗ» Чумак Людмили Олександрівни, які особисто хотіли поцікавитись умовами перебування та враженнями дітей від гри, а також побажати успіху і нових звершень. Представники громади завітали не з порожніми руками – дітей порадували різними смаколиками.  На цьому сюрпризи не закінчились, організаторами гри була запрошена рок-група «Друже Музико», яка подарувала незабутні враження та емоції всім дітям, учасникам гри «Сокіл» («Джура»).

 

В четвертий день підводились підсумки та нагородження роїв.  За загальними підсумками рій «Соколи» посіли десяте місце, а рій «Запорожці» - сьоме. Вони були нагороджені грамотами, а також відзначено кожен рій, який був кращим на одному з етапів. Рій «Запорожці» привезли додому дві заслужених нагороди: ІІІ місце в конкурсі «Рятівник», ІІІ місце – конкурс «Відун». Рій «Соколи» отримали нагороду за І місце серед роїв старшої вікової групи в інтелектуальній грі-вікторині «Відун».  Але незважаючи на те, що надзвичайно важко всім було боротись Гра «Джура» пройшла цікаво і організовано.

Завдяки всебічній  підтримці керівництва  Затишанської територіальної громади наші рої були повністю забезпечені необхідним обладнанням, інвентарем та продуктами харчування. Варто відмітити активну участь та турботу батьків учнів-учасників, які не побоялися відправити своїх дітей в екстремальні умови. Спасибі вам за ваше розуміння, віру та підтримку. Хочеться подякувати педагогам, які підготували, супроводжували і підтримували дитячі рої (команди) це: Кущенку Юрію Павловичу, Кущенко Олені Павлівні, Іванову Миколі Миколайовичу, Артеменко Дар’ї Володимирівні, Гуркушу Сергію Олександровичу. Ми сподіваємось, що виховання патріотизму, любові до рідного краю, знання його історії та високої готовності до захисту своєї Батьківщини стане першочерговим для нашої молоді.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано