Здорові діти – здорова вся громада!
Здорове харчування школярів можна впевнено віднести до одного із основних факторів розвитку дитини. У навчальних закладах, підпорядкованих Затишанській ОТГ, організована робота шкільних їдалень, які протягом навчального року та під час оздоровчого періоду забезпечують всіх учнів початкової школи та дітей пільгової категорії повноцінним гарячим харчуванням.
З метою покращення стану здоров’я школярів та запобігання захворювань органів шлунково-кишечного тракту у закладах освіти з учнями та їхніми батьками постійно проводиться роз’яснювальна робота з питань важливості гарячого харчування.
Харчоблоки навчальних закладів мають повний набір приміщень, які обладнані системами холодного та гарячого водопостачання, а також каналізацій. Асортимент продукції відповідає вимогам чинного законодавства. У шкільних їдальнях наявні технологічні карти на приготування страв. В цілому технологічне обладнання харчоблоків знаходиться в робочому стані, але потребує оновлення.
Очевидно, що сучасна кухонна техніка - це зручні , практичні прилади , що перетворюють рутинні процеси готування їжі на захопливі заняття з елементами творчого експерименту.
Питання харчування школярів тримається на постійному контролі головою Затишанської селищної ради та Управлінням з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської ОТГ. Так, протягом навчального року був оновлений та зміцнений матеріально-технічний стан шкільних їдалень Затишанського та Торосівського НВК. Було придбано електроплити з електродуховими шафами, які дадуть можливість урізноманітнити шкільне харчування.
Кухарі зможуть, як радить Євген Клопотенко, відомий кулінарний експерт і переможець телевізійного кулінарного шоу, видозмінювати термообробку, більше страв запікати. Адже їжа має бути смачною і сучасною, щоб діти їли її із задоволенням. Також закуплено електром’ясорубки, машинки для подрібнення овочів, витяжні шафи.
Голова Затишанської селищної ради Топольницький Г.М., весь виконавчий комітет, Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики і надалі піклуватимуться про зміцнення і модернізацію матеріально-технічної бази приміщень харчоблоків шкіл, про підвищення культури та санітарно-гігієнічну безпеку харчування.
Правильно організоване харчування – запорука здоров’я підростаючого покоління.