A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради

Форми та критерії оцінювання під час проведення конкурсу на посаду керівників закладів загальної середньої освіти Затишанської селищної ради

Дата: 05.05.2021 14:43
Кількість переглядів: 101

Додаток 1

до наказу Управління ОКМП

Затишанської селищної ради

«15» квітня 2021 №15-од

 

 

Форми та критерії оцінювання

письмового тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, ситуаційного завдання та презентації перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти під час проведення конкурсу на посаду керівників закладів загальної середньої освіти Затишанської селищної ради

 

 1. Письмове  тестування

1.1. Тестування містить 30 тестових завдань, які формуються із загального переліку питань відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 19.05.2020№ 654 «Щодо примірного переліку питань» та інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти.

1.2. Кожне тестове завдання передбачає 3-4 варіанти відповідей, лише один з яких є правильним.

1.3. Тестування проходить письмово не довше 30 хвилин у присутності членів комісії (не менше двох третин від її затвердженого складу).

1.4. Після складання тестування кандидат підписує роботу та проставляє дату вирішення тестових завдань.

1.5. Після закінчення часу, відведеного на складання тестування, проводиться оцінювання за такими критеріями:

- один бал надається за правильну відповідь;

- нуль балів-за неправильну відповідь;

          Кандидати, які набрали 16 і більше балів, допускаються до вирішення письмового ситуаційного завдання.

Кандидати, які за результатами тестування набрали 15 і менше балів, не допускаються до вирішення ситуаційного завдання та презентації перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти. З результатами проведення тестування кандидат ознайомлюється з протоколом під підпис.

2. Розв’язання  ситуаційного   завдання

 

          2.1. Розв’язання ситуаційних завдань проводиться з метою з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання та досвід під час виконання посадових обов’язків.

          2.2. Ситуаційне завдання вирішується письмово державною мовою не довше 30 хвилин. Кандидат обирає один із запропонованих варіантів ситуаційних завдань шляхом витягування його із запакованого конверту під час проведення конкурсного відбору.

          2.3. Перед вирішенням ситуаційного завдання обов’язково вказуються прізвище, ім’я та по батькові кандидата, варіант ситуаційного завдання. Після підготовки відповідей на аркуші проставляється підпис кандидата та дата.

 

 

 

 

2.4. Під час оцінювання професійної компетентності кандидатів за результатами розв’язання ситуаційного завдання за кожною окремою вимогою виставляються такі бали:

2 бали - кандидатам, професійна  компетентність яких  відповідає вимозі та які виявили глибокі знання, уміння, компетенції, необхідні для ефективного виконання  посадових  обов’язків;

1 бал - кандидатам, професійна  компетентність  яких відповідає  вимозі в обсязі, мінімально достатньому для виконання  посадових  обов’язків;

0 балів - кандидатам, професійна компетентність яких не відповідає вимозі.

Кандидати, які під час розв’язання ситуаційного завдання отримали середній бал 0,5 або нижче за однією з вимог  вважаються такими, що не пройшли конкурс. Такі  кандидати не допускаються до чергового етапу конкурсу. З результатами проведення даного етапу кандидат ознайомлюється з протоколом під підпис.

Зміст відповіді на ситуаційне завдання оцінюється відповідно до реалізації наступних компетентностей: нормативно-правова, управлінська, психологічна, лідерська, комунікативна.

 

3. Презентація перспективного плану розвитку закладу загальної   середньої   освіти

 

          Кожен кандидат публічно та відкрито  презентує державною мовою перспективний плану розвитку закладу загальної   середньої   освіти. Виступ повинен тривати не більше 15 хвилин.

 

Для оцінювання результату публічної та відкритої презентації перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти використовується така система:

         2  бали виставляється кандидатам, які в перспективному плані повністю розкрили всі напрямки роботи закладу освіти; 

1 бал виставляється кандидатам, які частково розкрили перспективи розвитку закладу освіти;  

 0 балів виставляється кандидатам, які не окреслили перспективи розвитку закладу освіти.

Кандидати, які під час проведення публічної та відкритої презентації перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти отримали середній бал 0,5 або нижче вважаються такими, що не пройшли конкурсний відбір. З результатами проведення даного етапу кандидат ознайомлюється з протоколом під підпис.

Загальна кількість балів кандидата визначається шляхом додавання балів, виставлених кожному кандидату за результатами розв’язання ситуаційного завдання та представленої презентації.

Рейтинг кандидата, який успішно пройшов конкурс, залежить від загальної кількості набраних ним балів за результатами розв’язання ситуаційного завдання та презентації. Першим за рейтингом та переможцем

конкурсу є кандидат, який набрав найбільшу загальну кількість балів. У разі набрання кандидатами однакової кількості балів визначення переможця здійснюється членами комісії шляхом таємного голосування бюлетенями. У разі рівного розподілу голосів під час таємного голосування бюлетенями вирішальним у визначенні переможця є голос голови конкурсної комісії.

 

 

Начальник  Управління ОКМП                                 Олена МИРЗАКІРОВА

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано