A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради

Місячник пожежної безпеки «ПОЖЕЖАМ –НІ!!!» в закладах освіти Затишанської громади

Дата: 04.03.2021 10:05
Кількість переглядів: 473

З метою посилання безпеки, захисту життя та здоров’я учасників освітнього процесу, поглиблення поінформованості та знання про пожежну безпеку, навичок обережного поводження з вогнем, правильної поведінки під час пожежі, виховання в учасників освітнього процесу розуміння наслідків від порушення Правил пожежної безпеки:

У Затишанському НВК із залученням представників Захарівського районного сектору ДСНС проведено навчання  з відпрацювання порядку дій евакуації учнів та персоналу закладу при виникненні пожежі, її ліквідація з наданням допомоги потерпілому, які провели: Студінський Павло Васильович (начальник 37ДПРЧ), Мариничев Ігор Васильович (командир відділення 37ДПРЧ), Шпак Віталій Леонідович (начальник караулу 37 ДПРЧ).

Перегляд мультфільмів на протипожежну тематику 1-4 класи; Виховні години на тему: «Причини пожеж та правила пожежної безпеки»; Конкурс малюнків; Практичні заняття з евакуації; Інструктажі з техніки безпеки.

У Торосівському НВК  проведено протипожежний інструктаж з учасниками навчально-виховного процесу. Інформаційно-роз’яснювальну роботу з учнями та їх батьками щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки під час розпалювання печей, використання електричних обігрівальних приладів у побуті.

Безпосередня діяльність з дітьми включала в себе різноманітні форми:

Повчальна казка «З вогнем не жартуй» (читання та обговорення, 1 клас); «Що таке вогонь? Дії при виникнення пожежі» (перегляд відеороликів, 2 клас);  «Хай дитина знає кожна - жартувать з вогнем не можна!» (виховний захід, 3 клас); «Робота з електроприладами вдома. Правила користування електрообігрівачем» (година спілкування, 4 клас); «Правила безпеки – правила життя» (перегляд та опрацювання навчального фільму, 5 клас);  «Діти та безпека в побуті» (бесіда, 6 клас);  «З сірниками ти не грай, і пожежі уникай» (дискусія, 8 клас); «Техногенні надзвичайні ситуації» (перегляд та обговорення презентації, 9 клас); «Шануй себе та інших» (тренінг, 10-11 клас).

Дидактичні ігри: «Вогонь наш друг», «Що потрібно пожежному для роботи», «Пожежнонебезпечні предмети», «Можна - не можна», «Діалоги по телефону», «Правила поведінки». Інсценування казки-п’єси «Хоробрий пожежник Жмих і песик Чмик». Виступ агітбригади ДЮП «Вогник» на тему «Усім пожежам на Землі ми скажем: «Ні!»».

Практичні заняття з учнями щодо відпрацювання евакуаційних заходів на випадок виникнення пожежі.

У Перехрестівському НВК проведено виховні години на тему: «Причини пожеж та правила пожежної безпеки», «Дії учнів при пожежі», «Правила пожежної безпеки у вашому домі», «Гасіння пожежі на початковій стадії загорання», «Запобігання виникненню пожеж від електричного струму та правила гасіння таких пожеж», «Правила пожежної безпеки», «Небезпечні ігри з вогнем» (Класні керівники 1 – 11 класів).

Випуск інформаційного вісника «ОБЕРЕЖНО ВОГОНЬ!!!», вправа «Калейдоскоп загадок з ППБ», виставка-огляд спеціальної літератури з протипожежної безпеки, конкурс малюнків «Обережно! Вогонь!» Проведення бесід  учнями старших класів з молодшими школярами: «Газ – небезпечна речовина», «Домедична допомога постраждалим від пожежі».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано